Kaip mes vedėmės internetą arba nerakinkit skydelių laiptinėse


Taip, šį kartą ne receptas. Tiesiog labai noriu vieną mintį perduoti savo skaitytojams. Perduosiu šią mintį papasakodama visą istoriją nuo pradžių.

Taigi mes sumąstėme įsivesti internetą ir televiziją. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad kas gali būti paprasčiau, bet ne, mielieji, diegiant šio amžiaus naujoves gali tekti susidurti su praeito amžiaus problemomis.

Problema visai ne tame, kad iš skydelio laiptinėje į butą įvesti laidai per remontą buvo sugadinti ****rankio meistro ir teko gręžti sieną, bei tiesi naują laidą per visą butą. Problema tame, kad norint suvesti visus kabelius, reikėjo prieiti ne tik prie mūsų aukšto laiptinėje esančio skydelio, bet ir prie dviejuose aukštuose žemiau esančių skydelių, o šie, spėkite atspėkite – buvo užrakinti. Skydeliai, kuriuose yra komunikacijos reikalingos visos laiptinės gyventojams buvo užrakintos to aukšto gyventojų. Vieno aukšto kaimynai nelabai noriai, bet sutiko raktą duoti. O kito aukšto kaimynai… Na mes pas juos ėjome kas pusvalandį ir jie tikrai buvo namie, mes kišome lapelius jiems į duris… Taigi jie atsisakė su mumis bendrauti ir mes šį jų atsisakymą priėmėme.

Dabar šiek tiek apie tuos skydelius. Kaip ir minėjau, juose esančioms komunikacijos yra bendroji dalinė visos namo laiptinės gyventojų nuosavybė, taigi ne jūsų vieno, o tai veda  į tiesioginę išvadą, kad šių skydelių rakinti negalima – NEGALIMA. Arba tada 24/7 turite būti namuose pasiruošęs atrakinti skydelį.

O kai darai tai ko negalima, reikia susitaikyti su iš to kylančiomis pasekmėmis. Konkrečiai dabar papasakosiu ką mes darėme desperatiškai siekdami kuo greičiau įsivesti internetą.

Pasakėme interneto meistrui, kad kirptų spyną, tačiau šis atsisakė bijodamas atsakomybės. Paskambinau namo administratoriui, šis pasakė, kad tai ne jo rūpestis ir reikia skambinti namo bendrijos pirmininkui, su šiuo išėjo susikalbėti kur kas geriau. Jis visiškai man pritarė, kai pasakiau, kad kaimynai neturi teisės užsirakinti skydelio ir patarė nueiti į šalia esančią įmonę paprašyti, kad už porą eurų darbininkas ateitų ir nukirptų spyną. Mes taip ir padarėme, nuėjome, pirmam pasitaikiusiam darbuotojui paaiškinome situaciją, tačiau šis akivaizdžiai vengdamas atsakomybės pasakė, kad niekuo negali padėti. Mes palaukėme kol šis išvažiavo ir nuėjome pakalbėti su kitu darbuotoju. Vėl paaiškinome situaciją, mums pasakė, kad kaip jie čia dabar kirps spyną, jie negali kirpti spynos. 30 sekundžių tylos su mūsų aštriais nukreiptais žvilgsniais ir tada: „tai aš jums duosiu žirkles nusikirpkit patys“. Taigi mes su skolintomis žirklėmis be jokių skrupulų nukirpome skydelio spyną.

Jei jūs pakabinsite spyną ten, kur jos neturi būti, aš ateisiu ir ją nukirpsiu.

Jei jūs pakabinsite spyną ten, kur jos neturi būti, aš ateisiu ir ją nukirpsiu.

Dar kartą pabrėžiu, kad skydeliai nėra asmeninė jūsų nuosavybė ir jūs neturite teisės jų rakinti, kaip ir neturite teisės pykti kai kas nors nukerpa jūsų neteisėtai užkabintą spyną.

Taigi tiesiog noriu pasakyti, kad visiškai nesijaučiame kalti dėl to, kad nulaužėme spyną, kurią kažkas pirko ir kabino, nes jos ten net neturėjo būti.


2 Comments, Comment or Ping

  1. Pas mus niekas nerakina. Bet gal ir yra prasmės rakinti, jei bijai, kad kažkas išniokos viską ar elektra nusitrenks. Tik gal tada visi raktai turėtų būti pas vieną, dar geriau pas du žmones – pirmininką ir administratorių.

    rugsėjo 10th, 2015

  2. pergale

    Normali laiptinė, nėra ko kažko nuo kažko saugoti. Svarbiausia yra galimybės pasinaudoti komunikacijomis, plius negali privatūs asmenys rakinti to, kas jiems nepriklauso.

    rugsėjo 10th, 2015

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos